Unul dintre şoferii implicaţi marţi dimineaţă în accidentul de pe strada Thurzó Sándor din Oradea era şi cu permisul anulat şi cu maşina furată.

Informaţia a fost transmisă de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisar-şef Alina Fărcuţa, în contextul primelor concluzii trase de poliţişti în urma cercetărilor la faţa locului.

"Marţi, 7 februarie a.c., în jurul orei 10.15, un bărbat de 52 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism (n.r. - Opel Astra) pe pasarela Centurii Oradea (strada Ogorului), care face legătura cu strada Nojoridului, înainte de a ajunge la intersecţia de tip "sens giratoriu", situată în intersecţia străzii Thurzó Sándor cu strada Rapsodiei, în împrejurări ce urmează a fi stabilite din cercetări, a pătruns pe sensul opus de circulaţie, unde a intrat în coliziune cu un autoturism (n.r. - Dacia Logan), condus pe pasarela Centurii Oradea de un bărbat de 56 ani, din comuna Sânmartin, judeţul Bihor", a explicat aceasta felul în care s-a produs accidentul.

Şoferul maşinii lovite, un bărbat de 56 de ani din Sânmartin, "a suferit leziuni uşoare, pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital".

Poliţiştii Biroului Rutier Oradea, care au făcut cercetări la faţa locului, au aflat şi că orădeanul de 52 de ani care conducea primul autoturism, Opel, şi care a provocat accidentul, "nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, acestuia fiindu-i anulat dreptul de a conducea autovehicule pe drumurile publice".

El este bănuit şi că ar fi furat maşina care era parcată pe o stradă din Oradea cu cheile în contact.

"Bărbatul de 52 de ani din Oradea este bănuit că, în cursul aceleiaşi dimineţi, în jurul orei 10.00, ar fi sustras, în scop de folosinţă, autoturismul pe care îl conducea în momentul în care a fost implicat în accidentul rutier, din faţa unui imobil de pe o stradă din Oradea, unde fusese lăsat cu uşile neasigurate şi cu cheia în interior", a mai precizat reprezentanta Poliţiei Bihor.

Ancheta în caz este continuată de poliţiştii Biroului Rutier Oradea, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Polițiștii au deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere a fost anulat şi furt în scop de folosinţă.
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!