Corpul B al clădirii care a găzduit pe vremuri Băile şi Hotelul Rimanóczy va putea fi cumpărat de Consiliul Judeţean Bihor la preţul de 310.000 euro, aşa cum au stabilit aleşii judeţeni. Decizia aparţine Curţii de Apel Oradea, care a judecat litigiul între CJ Bihor şi banca UniCredit, care a vândut nelegal clădirea, dar nu este definitivă.

Anunţul a fost făcut, joi, de Consiliul Judeţean, printr-un comunicat în care se arată că judecătorii Curţii de Apel au respins ca nefondate apelurile civile ale UniCredit Bank SA şi Remaxa Imobiliare SRL împotriva sentinţei Tribunalului Bihor în acelaşi dosar.

Împotriva acestei hotărâri se poate depune recurs, care va fi judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dacă şi recursul va fi respins, CJ Bihor îşi va putea exercita dreptul de preemţiune asupra clădirii.

"Avem obligaţia să păstrăm patrimoniul construit. Fostele Băi şi Hotel Rimanoczy sunt clădiri emblematice ale oraşului, iar Consiliul Judeţean Bihor nu poate rata ocazia de a cumpăra şi renova acest imobil, mai ales că avem o hotărâre unanimă din partea aleşilor judeţeni. Am speranţa că vom obţine cât de curând o decizie favorabilă, iar clădirea impozantă din centru va fi din nou în slujba orădenilor", a transmis, prin comunicatul de presă, Pásztor Sándor, preşedintele CJ Bihor.  

După cum BIHOREANUL a mai scris, UniCredit Bank a "împachetat" corpul B al complexului ce a găzduit Băile şi Hotelul Rimanóczy într-o ofertă comună cu altele din Alba-Iulia, Salonta şi Târgu-Mureş, probabil tocmai pentru a evita o implicare a autorităţilor în această vânzare, căci, legal, CJ Bihor nu putea să-şi exprime dreptul de preemţiune asupra unor clădiri din alte judeţe.

Consiliul Judeţean şi-a exprimat dreptul de preemţiune doar asupra imobilului din Oradea, însă reprezentanţii băncii au susţinut că acest lucru s-a întâmplat tardiv şi a procedat la vânzarea pachetului de imobile.

Corpul B al imobilului este cel situat spre Crişul Repede. Corpul A dinspre Piaţa Ferdinand este deţinut de o altă firmă.

Conducerea CJ Bihor a fost criticată de opoziţie fiindcă vrea să cumpere o clădire nouă, dar lasă în paragină clădirea fostei Policlinici Mari de pe strada Republicii. Între timp, consilierii judeţeni au votat ca respectivul imobil să devină sediul CJ Bihor, însă nu au fost începute demersuri concrete pentru reabilitarea acestuia. 

Citeşte şi: Lupta pentru Băile Rimanóczy: Tribunalul Bihor a dat dreptate Consiliului Judeţean în procesul împotriva UniCredit Bank