Mensa România, organizaţia care reuneşte persoanele cu IQ ridicat, a făcut în premieră un calendar pentru anul 2021 cu fetele frumoase din organizaţie.

"Ne-am gândit să vă oferim tuturor un calendar care să vă facă zilele mai frumoase în anul următor! Calendarul Mensa Romania 2021 "Inteligentă şi Frumoasă" vine ca o sărbătorire a diversităţii de oameni şi de caractere de care ne bucurăm în Mensa Romania, şi a valorilor pe care ne dorim să le promovăm atât ca organizaţie, cât şi ca oameni. Pentru noi, fiecare lună din acest calendar este o dovadă că inteligenţa şi frumuseţea fizică şi de caracter pot fi îmbinate perfect în oameni extraordinari, şi vrem să le mulţumim tuturor colegelor noastre minunate pentru participare şi pentru bucuria pe care ne-au adus-o!", a transmis organizaţia.

Lunile martie şi decembrie sunt prezentate de două tinere din Oradea: Alexandra, studentă la Matematică şi Informatică, şi Ariana, studentă la Medicină.

"Sunt o persoană optimistă, energică, implicată în diverse proiecte şi din Mensa fac parte de 3 ani. Mă bucur că am ajuns în această organizaţie, deoarece am cunoscut oameni faini şi mă pot implica în diferite activităţi: noaptea cercetătorilor, diverse concursuri de logică sau de creativitate, treasure hunt sau proiecte precum acest calendar", spune Alexandra.

Şi Ariana a intrat în Mensa în 2017 şi este un membru activ al organizaţiei. Pasionată de fotografie şi desen, a participat la mai multe expoziţii organizate de Mensa, în ţară şi în străinătate. "Desenele au avut ca sursă de inspiraţie poveşti scrise de alţi mensani, ulterior au fost toate cuprinse într-o carte. De asemenea, am fost votată Voluntarul Anului la Gala Voluntarilor 2019", spune tânăra. Este convinsă că Mensa are un impact mare asupra dezvoltării ei: "În organizaţia noastră învăţăm unii de la alţii cum putem să ne punem inteligenţa în slujba comunităţii din jurul nostru, şi să nu o folosim doar în scopuri proprii".

Calendarul Mensa România poate fi descărcat de pe site-ul organizaţiei gratuit, de orice curios.

În întreaga lume, accesul în Mensa se face după promovarea unui test anume conceput, astfel încât să poată fi rezolvat doar de 2% din populaţia lumii, adică oamenii cu un IQ ridicat. Preşedintele Mensa România este orădeanul Vasile Aurel Căuş, preşedintele Senatului Universităţii din Oradea şi recent ales deputat PNL de Bihor.