Aleşii locali au aprobat, marţi, cu unanimitate de voturi modificarea Regulamentului de acordare a facilităţilor la transportul public local de călători, după ce, la sfârşitul anului trecut, Legea Educaţiei Naţionale a fost completată în acest sens, printr-o Ordonanţă de Urgenţă.

Potrivit noului regulament, şi elevii care frecventează învăţământul profesional se vor putea bucura, din acest an, de abonamente la transportul în comun reduse cu 50%.

De asemenea, studenţii, care până acum, în Oradea, beneficiau de această reducere doar din octombrie până în iulie, o vor avea pe tot parcursul anului, asta după ce Guvernul a arătat că anul universitar se întinde din 1 octombrie până pe 30 septembrie.

"Anul trecut nu am introdus această facilitate şi pe perioada verii căci legiuitorul nu reglementase durata exactă a unui an universitar", a explicat pentru BIHOREANUL Arina Moş, directoarea Administraţiei Social Comunitare Oradea.

Totodată, una dintre schimbările din legislaţie - şi, ca atare, şi din regulamentul municipalităţii - este faptul că de reducere vor beneficia doar studenţii de la forma de învăţământ cu frecvenţă şi în vârstă de până la 26 de ani.