Câteva zeci de persoane au ieşit, duminică, în stradă, lângă Palatul Cotroceni, pentru a protesta cerând demisia preşedintelui României, Klaus Iohannis, şi eliberarea fostului şef al PSD, Liviu Dragnea, din penitenciar.

Potrivit hotnews.ro, nemulţumiţii au avut cu ei pancarte cu mesaj precum "Şi eu sunt Liviu Dragnea", "Jos statul paralel" sau "Liviu. Deţinut politic. Libertate", susţinând, deci, că fostul lider social democrat este deţinut politic. Unii dintre protestatari au fluturat steaguri tricolore.

Pe alte pancarte scria: "Dragnea te iubim, noi ca tine nu găsim" şi "Sunt alături de un om care a fost trimis în puşcărie".

Unul dintre protestatari, Petruţ Petreschioiu, de profesie inginer, declară că a venit la manifestaţie pentru un om care "merită tot respectul, pentru tot ce a făcut în ţara asta şi pentru oameni". "Doresc eliberarea lui, e clar că a fost un dosar politic - şi primul şi al doilea - deci e un abuz evident", a afirmat acesta, relatează presa centrală.

Protestul a fost unul spontan, neautorizat. Manifestaţia a fost organizată pe reţelele de socializare, sub titlul "Demisia Iohannis! Dragnea în libertate! Apel la Patriotism!".

"Doar pentru patrioţii adevăraţi !!!!!!!!! Nu degeaba s-au luptat stamosii noştrii pentru ţară începând de la cei mai mari domnitori până la Liviu Dragnea! libertateeee Liviu Dragnea!!!! Jos Iohannis trădătorul/impostorul/dictatorul!!! Haideţi să strângem rândurile şi să îi arătăm sasului că nu îi aparţin aceste meleaguri şi nu îi dăm voie să ne rupă ţară!!!!!!!!", au transmis organizatorii pe pagina evenimentului.