Deși se află la al cincilea mandat, primarul comunei Pomezeu, Ioan Șora, se lasă dus de nas ca un novice. Edilul a descoperit abia săptămâna trecută, întâmplător, că de anul trecut secretarul general al comunei, Ștefan Todiță, responsabilul cu legalitatea actelor, cumulează pensia cu salariul, în condițiile în care Codul Administrativ stipulează că pensionarea unui funcționar public atrage automat vacantarea postului pe care îl ocupa.

Bihorel a aflat că secretarul a făcut anul trecut, după ce a împlinit 60 de ani, o cerere de pensionare pentru limită de vârstă, cu reducerea vârstei de pensionare.

Solicitarea i-a fost aprobată, pentru că are o vechime în muncă de peste 35 de ani și o invaliditate la picior, de care suferă în urma unui accident cu motocicleta petrecut în 1980, motiv pentru care i-a și fost redusă vârsta pentru pensionare, de la cea standard de 65 ani.

Baiul e că omul, odată pensionat, nu avea dreptul să rămână și funcționar public, deci nici să cumuleze pensia de 4.000 lei cu salariul de 3.600 lei.

Pentru că tărășenia a ieșit la iveală, cel mai probabil acum riscă să fie obligat la returnarea banilor de pensie primiți de un an încoace și la pensionarea pe bune, adică să fie lăsat fără funcția publică.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!