Și jandarmii din Bihor au fost mișcați de incidentul groaznic de la stația GPL din Crevedia, astfel că marți dimineața câțiva dintre ei s-au dus să doneze sânge pentru răniții internați în urma exploziilor. 

Deși nu au fost atât de mulți ca pompierii, jandarmii au arătat să nu sunt indiferenți față de victimele exploziilor și incendiului din județul Dâmbovița. 

„Ca urmare a tragicului accident produs la Crevedia, victimele au nevoie urgentă de sânge, iar în acest context Jandarmeria Bihor a răspuns apelului de a se alătura sutelor de români care donează un strop de viață”, se arată într-un comunicat trimis marți de plutonierul major Alina Ștefan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Bihor. 

În aceeași informare, reprezentanții Jandarmeriei amintesc că persoanele sănătoase, cu vârste între 18 și 65 de ani, care nu au suferit intervenții chirurgicale în ultimele șase luni, pot dona sânge. 

sursa foto: Jandarmeria Bihor

Centrul de transfuzie sanguină din Oradea (str. Louis Pasteur nr. 30) are program prelungit în perioada 28 august – 1 septembrie, între orele 7 și 14, tocmai pentru a-i încuraja bihoreni să ajute victimele exploziilor de la Crevedia, care au nevoie urgentă de sânge.

Luni, pompierii ISU Crișana s-au mobilizat în număr mare pentru a-și ajuta camarazii răniți la Crevedia și pe celelalte victime ale incidentului. Au fost și civili care s-au dus să doneze sânge. „O zi dedicată vieții!”, au scris reprezentanții Centrului de transfuzie sanguină Oradea, pe Facebook, precizând că luni au donat sânge 148 de persoane.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!