Actorii Trupei Iosif Vulcan a Teatrului de Stat revin pe scenă pentru prima oară în acest an, marţi după amiază, de la ora 18, la Casa de Cultură a Sindicatelor, cu îndrăgita piesă "Şi miniştrii calcă strâmb", în regia lui Daniel Vulcu.

Piesa este o comedie spumoasă a încurcăturilor şi se desfăşoară într-un ritm dramatic, susţinut o sumedenie de probleme care rezultă din aventurile amoroase ale personajelor principale.

"Un ministru, mâna dreaptă a premierului, întârzie de la o şedinţă de guvern în care se va discuta bugetul, pentru o aventură cu secretara opoziţiei, într-o cameră de hotel. Apariţiile succesive ale soţiei ministrului, ale secretarului, ale soţului amantei, ale infirmierei, revenirile chelnerului şi ale directorului hotelului înnebuniţi de agitaţia şi gesturile echivoce ale locuitorilor camerei, culminează cu apariţia unui Mort care nu este atât de ţeapăn pe cât pare", se arată într-o descriere pe siteul teatrului orădean.

Evenimentele capătă dimensiuni tragi-comice, râsul însoţeşte aproape fiecare replică, iar în final spectatorul asistă chiar şi la o nuntă desfăşurată în registrul burlesc cel mai desăvârşit.

În distribuţie se regăsesc actorii Richard Balint, Petre Ghimbăşan, Sebastian Lupu, Ioana Dragoş-Gajdo, Alexandru Rusu, Pavel Sîrghi, Corina Cernea, Adela Lazăr, Mariana Vasile, Daniel Vulcu. Scenografia poartă semnătura Vioarei Bara.