La o zi după ce a fost primită în Spațiul Schengen, Croația a obținut o altă victorie importantă, ba chiar surprinzătoare. 

Echipa națională de fotbal a Croației a învins vineri seara selecționata Braziliei, considerată una dintre favoritele acestei ediții a Cupei Mondiale, care se desfășoară în Qatar. 

În primul meci al sferturilor de finală, Croația și Brazilia au încheiat cele 90 de minute regulamentare cu scor alb, în ciuda acțiunilor ofensive ale brazilienilor. Croații au mizat pe apărare și, de altfel, nu au avut niciun șut pe poartă pe întreaga durată a timpului regulamentar de joc. 

Pe finalul primei reprize de prelungiri (min. 105+1), Neymar jr., vedeta brazilienilor, a reușit un gol după o acțiune spectaculoasă, iar partida părea tranșată. Totuși, în cea de-a doua repriză de prelungiri, mai precis în minutul 117, Bruno Petković a reușit surpriza, marcând primul gol al Croației, din prima lovitură pe poartă a întregii partide. 

Meciul s-a încheiat 1-1, astfel că echipa care ajunge în semifinalele Cupei Mondiale a fost decisă la loviturile de la 11 metri. Aici, Croația a fost mai precisă, înscriind toate cele 4 penalty-uri pe care le-a tras, pe când portarul croat, Dominik Livaković, a apărat o lovitură de-a brazilienilor, iar apoi unul dintre jucătorii acestei echipe a tras în bară, pecetluind soarta echipei sale.

În semifinalele Cupei Mondiale, Croația va înfrunta învingătoarea dintre Argentina și Olanda.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!