Orădenii au vrut să se alinieze trendului internaţional şi au făcut o versiune a dansului "Harlem Shake", care a fost copiat în toată lumea de diferite grupuri, inclusiv de armata novergiană şi de puşcaşi marini.

În urma unui apel lansat pe Facebook de doi orădeni, circa 200 de persoane s-au adunat sâmbătă în parcul Muzeului Ţării Crişurilor, iar 100 dintre ei au şi participat la filmarea versiunii orădene a dansului, ceilalţi privind de pe margine acţiunea.

Mulţi dintre tineri au venit costumaţi - chiar şi în Moş Crăciun - şi dotaţi cu diferite obiecte, biciclete, skate-uri, uscătoare de rufe, bâte şi altele, urmând reţeta lansată de alţii. "Harlem Shake" este un dans amuzant şi ritmat în care participanţii îşi mişcă mâinile, picioarele şi, de altfel, tot corpul necontrolat.

Stilul acesta a devenit un fenomen pe internet după ce DJ Baauer a readus în 2012 în actualitate dansul, lansat iniţial în 1981 în cartierul Harlem, New York. Pe Youtube există peste 12.000 de filme diferite cu acest dans, care au strâns peste 40 de milioane de vizualizări.

Videoclipul filmat de orădeni a fost postat pe Youtube.