Timp de o săptămână, conducerea clubului Minerul Lupeni s-a jucat de-a retragerea din Liga a II-a seria II. Decizia luată la cald de preşedintele onorific al clubului Minerul Lupeni, primarul Costel Rezmeriţă, de a retrage echipa din campionat în urma eşecului suferit în partida cu CS Mioveni, scor 0-3, părea a nu mai fi de actualitate după ce oficialii clubului din Lupeni au luat notă de consecinţele acestei măsuri.

Retrogradarea în liga a IV-a şi interdicţia de a promova timp de cinci ani păreau prea mult pentru a nu încerca găsirea unor soluţii viabile de salvare. Şi totuşi, în ultimul moment, s-a confirmat prima variantă. Minerul Lupeni se retrage din campionat, iar meciul de la Oradea nu va mai avea loc.

În urma acestei decizii se anulează toate rezultatele înregistrate de echipele care au evoluat în compania Minerului în cele şase etape disputate până acum.

Varianta lui Ionuţ Lupescu prinde contur

Directorul general al Federaţiei Române de Fotbal, Ionuţ Lupescu, a avansat ideea că în cazul în care o echipă din liga a II-a se retrage din campionat, locul ei ar putea fi luat de echipa naţională a României Under 19 care se pregăteşte pentru turneul final al Campionatului European ce se va desfăşura în 2011 în România.

FC Bihor are trei jucători convocaţi la lotul naţional, Andrei Markus, Andrei Florean şi Popa Mădălin. Dacă ideea lui Lupescu va prinde contur, atunci FC Bihor va avea o problemă de lot.

Duminică, antrenorii echipelor care au jucători la lotul naţional Under 19 au fost convocaţi la sediul FRF pentru o întâlnire cu antrenorul lotului, Lucian Burchel, şi cu coordonatorul Şcolii de Antrenori, Mircea Rădulescu.

Gheorghe Ghiţ, antrenorul echipei orădene, consideră că "FC Bihor va avea de suferit dacă Markus, Florean şi Popa vor fi obligaţi să joace pentru Naţionala Under 19 în campionatul ligii a II-a. Dar, dacă este în interesul echipei naţionale şi al jucătorilor, eu sunt de acord".