PSD Bihor a anunţat că în urma alegerilor Organizaţiei Municipale de femei a PSD, desfăşurate joi, Silvia Ardelean, de profesie inginer, a fost reconfirmată prin vot în funcţia de preşedintă, obţinând 55 din cele 107 voturi exprimate. Ardelean a fost urmată de jurista Simona Badea, care a obţinut 32 de voturi, şi de doctoriţa Violeta Albu, care a strâns 20 de voturi.

Născută în 1958, Silvia Ardelean e membră PSD din 1998 şi ocupă funcţia de preşedintă din 2005. A absolvit cursurile Facultăţii de Inginerie Chimică - Politehnica Timişoara şi a urmat un Masterat în Politici de protecţia mediului. În prezent, lucrează ca şef serviciu protecţia mediului în cadrul unei companii private.

Iniţial, în cursa pentru şefia organizaţiei s-au înscris patru candidate. "Doamna Ramona Anghel, profesoară, nu s-a mai înscris însă la alegeri, în schimb femeile din sală au propus-o pentru funcţia de vicepreşedintă", a declarat vineri pentru BIHOREANUL Lucian Ungur, purtătorul de cuvânt al PSD Bihor.

Tot joi după amiază, pesedistele orădene au ales şi noul Consiliu Municipal, compus din 43 de membre, care, în prima şedinţă, desfăşurată tot joi, a desemnat secretara organizaţiei - Claudia Timofte, vicepreşedinţii - Bungău Forica, Anghel Ramona şi Neli Negruţ, precum şi 10 membre ale Comitetului Executiv Municipal al Organizaţiei de Femei din cadrul PSD Oradea.

"Prezentul mandat este valabil, începând de joi, pe o perioadă de doi ani, în conformitate cu Statutul PSD", a mai precizat Lucian Ungur.