Simona Halep a pierdut finala turneului WTA de la Roma, contra Elinei Svitolina (11 WTA), în trei seturi, 6-4/5-7/1-6 și ratat ocazia de a reveni pe locul al treilea mondial.

După un un start de set foarte bun reușit de Simona, în care a controlat în întregime jocul, românca a suferit o entorsă pe finalul primului set, iar Svitolina a profitat și a revenit în meci.

Dacă setul al doilea a fost în continuare echilibrat, problemele fizice s-au resimțit tot mai mult în jocul Simonei. Halep a cerut intervenția terapeutului pentru a-i fi bandajată glezna, dar a pierdut în cele din urmă setul secund cu 5-7.

Setul decisiv a fost unul fără istoric, Halep câștigând un singur game, pe final, iar Svitolina câștigă al 8-lea trofeu din carieră. În semifinale, ucraineanca a profitat de abandonul lui Garbine Muguruza. Spanioloaica a decis să nu mai joace la scorul de 4-1 pentru Svitolina din cauza unor probleme medicale. 

Turneul WTA de la Roma este dotat cu premii totale în valoare de 2,7 milioane de euro.

"În primul rând, îmi pare rău că nu am mai putut să joc un tenis bun în setul al treilea. Trebuie să o felicit pe Elina Svitolina pentru titlul de aici, dar şi pentru sezonul foarte bun reuşit până acum. Eu vreau să mulţumesc echipei mele, pentru tot sprijinul. De asemenea, le mulţumesc spectatorilor care au venit să ne susţină astăzi. Sunt dezamăgită că am pierdut, dar sper ca în viitor să mai ajung în finala de la Roma şi să câştig trofeul. Ne vedem la anul!", a declarat Halep la ceremonia de premiere.

"La 5-3 in primul set cand m-am intors pentru un forehand am simtit din nou durere, de aceea am cerut sa imi fie bandajata glezna, ma temeam sa nu ajung mai rau. Nu imi place niciodata sa renunt in timpul meciurilor, nu vreau sa opresc meciurile, voiam doar sa incerc sa castig setul doi. Insa nu am putut. M-a durut si inca ma doare cand merg. Psihic nu este atat de rau, sunt inca puternica, nu ma panichez. Fizic, nu puteam sa alerg, de aceea nu am facut nimic in setul trei. Svitolina este o jucatoare foarte buna, cu evolutii foarte bune in acest an. Eu voi incerca sa ma recuperez cat mai curand posibil si sa merg la Roland Garros, asta imi doresc. Cred ca o saptamana este suficienta pentru recuperarea gleznei, dar trebuie sa fac un RMN sa vad ce am. Voi merge acasa sa il fac. Sper ca nu este prea rau. Nu simt asta. Inca ma doare, deci va trebui sa fac un control", a spus Halep la conferinta de presa.