Simona Halep a fost eliminată, marţi, de la turneul Australian Open în faza sferturilor de finală de americanca Serena Williams, deţinătoare a 23 de titluri de Grand Slam. 

Numărul 11 mondial, Serena Williams a învins-o pe tenismena româncă (nr. 2 WTA) cu scorul 6-3, 6-3. Este, astfel, a 10-a oară când Serena o domină pe Simona, aceasta din urmă câştigând doar două meciuri. 

Românca a suferit la toate capitolele fiind dominată atât la lovituri direct câștigătoare, cât și la numărul de erori neforțate. Americanca s-a impus în forță, Halep nereușind să își facă jocul tactic pregătit împotriva adversarei sale, fiind deseori împinsă mult în spatele liniei de fund, scrie Digi24.ro. 

"Nu-mi pare rău că Simona a pierdut în fața Serenei Williams. Îmi pare rău că nu a încercat să câștige. Două erau elementele cruciale pe care le enunțam înainte de meci: serviciul, în primul rând, și apoi încercarea de a lua inițiativa, de a ataca prima, de a risca lovitura decisivă înaintea Serenei Williams, să nu o lase să își facă jocul de atac. În ecuația asta, Serena nu poate fi învinsă. Serviciul Simonei nu a mai funcționat atât de bine. I-a permis Serenei, servind cu al doilea, moale și destul de scurt, să o execute necruțător", a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24. 

În semifinala competiţiei, Serena o va întâlni pe japoneza Naomi Osaka, favorita numărul 3, care a trecut în sferturi de taiwaneza Su-Wei Hsieh, cu 6-2, 6-2.Simona Halep, 29 de ani, este numărul doi mondial și s-a calificat în sferturile de finală ale turneului Australian Open 2021, după ce a învins-o pe poloneza Iga Swiatek, cu 3-6, 6-1, 6-4, duminică.

Imediat după meci, Alexis Ohanian, soţul sportivei din SUA, a postat un mesaj pe reţelele sociale în care l-a insultat din nou pe Ion Ţiriac. "E bine că nimeni nu-l bagă în seamă pe rasistul, sexistul şi clovnul Ion Ţiriac", a postat Alexis Ohanian, imediat după victoria Serenei Williams în faţa Simonei Halep.

Alexis Ohanian a fost stârnit de faptul că Ion Ţiriac a spus că Serena ar trebui să se retragă căci e bătrână. "La vârsta asta și la greutatea pe care o are acum, nu se deplasează atât de ușor pe cât se deplasa acum 15 ani. Serena a fost o jucătoare senzațională. Dacă ar avea puțină decență, s-ar retrage! Din toate punctele de vedere", a declarat Ion Țiriac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, la emisiunea Rețeaua de idoli, de la TVR.