Simona Halep a devenit, luni, singura jucătoare din România care a reuşit să câştige turneul WTA de la Roma. Finala a fost atipică, după ce Karolina Pliskova a abandonat după doar 31 de minute, când Simona conducea cu 6-0 şi 2-1, anunţă HotNews.ro.

Evoluţia sportivei din România a fost impecabilă, după cum arată sursa citată, iar titlul obţinut este cel cu numărul 22 din cariera jucătoarei noastre.

Potrivit Digi Sport, în setul al doilea, Pliskova dădea semne de revenire, după ce a reușit un break și a egalat la unu, însă după un nou game câștigat de Simona, a doua favorită a decis să abandoneze, acuzând probleme medicale în zona lombară.

"Simona Halep reuşeşte astfel să cucerească titlul de la Roma, după ce, anterior, pierduse de două ori finala contra Elinei Svitolina. Turneul de la Roma este al treilea consecutiv câştigat de Simona, după cele de la Dubai şi Praga”, arată Digi Sport.

Este prima oară când Simona Halep cucereşte trei titluri la rând (Dubai, Praga, Roma).

Pentru cucerirea trofeului de la Foro Italico, Simona va primi 205.190 de euro şi 900 de puncte WTA, mai scrie HotNews.ro.

Finala de luni este cea de-a 39-a din CV-ul Simonei: Halep a câştigat 22 şi a pierdut 17.

Următorul turneu la care Halep va participa va fi cel de la Roland Garros (27 septembrie - 11 octombrie), unde va fi principala favorită.