Simona Halep (30 de ani, locul 7 WTA) a fost eliminată luni în prima zi a US Open, ultimul Grand Slam al anului, de pe poziţia de favorită a turneului. Fostul lider mondial a cedat în faţa ucrainencei Daria Singur (20 de ani, 124 WTA), cu scorul de 2-6, 6-0, 4-6.

Aflată la prima întâlnire cu tânăra sportivă din Ucraina, Halep a apreciat jocul Dariei Singur şi a admis că micile greşeli comise pe teren au avut un rol decisiv în deznodământul meciului.

"Nu am găsit soluţii pentru meciul de astăzi şi îmi pare rău că am pierdut, bineînţeles, dar adversara mea a jucat foarte bine astăzi şi cred că a meritat să câştige pentru că pe final am făcut şi nişte greşeli destul de uşoare. E o jucătoare foarte talentată, jocul ei mi-a pus cele mai mari probleme. Dă nişte lovituri pe care nu prea le-am aşteptat, nu am mai jucat niciodată împotriva ei. Are un tenis destul de ciudăţel, dar destul de bun, pune presiune şi loveşte mingea din orice poziţie, dă foarte bine. Totul m-a surprins şi, din păcate, nu am reuşit să găsesc soluţii astăzi. Îmi pare rău, dar asta este viaţa şi ăsta e sportul, mergem înainte", a declarat Simona Halep, într-un interviu acordat Eurosport.

Vizibil emoţionată şi cu lacrimi în ochi, Daria Singur, venită din calificări, nu s-a aşteptat să o învingă pe Halep, găsindu-şi cu greu cuvintele la finalul meciului. 

"Sunt foarte fericită. Nu pot să fac niciun comentariu. E imposibil pentru mine. Vreau să-i mulţumesc Simonei pentru acest meci. A fost o experienţă incredibilă. Credeam că e imposibil să o înving. Vreau să le mulţumesc celor care m-au susţinut azi", a declarat Daria Singur, conform gsp.ro.

După eliminarea de la US Open de luni seara, pentru Simona Halep va urma, cel mai probabil, o perioadă de recuperare, notează digisport.ro.

Românca este antrenată acum de Patrick Mouratoglou, fostul antrenor al Serenei Williams. 

Pe lângă Simona Halep (favorită 7), alte trei favorite au fost eliminate în primul tur al US Open, Daria Kasatkina (10), Martina Trevisan (27) şi Jil Teichmann (30).

Vezi mai jos cele mai importante faze din meciul dintre Simona Halep și Daria Singur!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!