Simona Halep a pierdut dramatic finala Australian Open, sâmbătă, în faţa danezei Caroline Wozniacki, cu 7-6 (2), 3-6, 6-4. Confruntarea dintre cele două a durat aproape trei ore.

Halep a ratat pentru a treia oară cucerirea unui titlu de Mare Şlem şi va coborî pe locul 2 WTA. Până acum, pe această poziţie s-a aflat chiar Wozniacki. De asemenea, acesta este primul titlu de Mare Şlem pentru daneză.

La finalul meciului, Simona Halep a dat din nou dovadă de diplomaţie şi a lăudat jocul adversarei sale, i-a felicitat echipa, apoi a mulţumit celor care au susţinut-o pe tot parcursul turneului.

"Aş vrea să o felicit pe Caroline, a jucat minunat pe tot parcursul turneului, pe tatăl ei şi echipa ei, ce au făcut ei pentru tine e absolut fantastic. A fost un turneu foarte bun pentru mine. Nu a început grozav cu acea accidentare, dar am dat tot ce am putut. Şi mă bucur ca am ajuns într-o nouă finală de Grand Slam. Caroline a fost mai bună ca mine. Voi continua să lupt şi sunt sigură că voi mai avea parte de o astfel de provocare.

Mulţumesc echipei, familiei, oamenilor care mă privesc acasă. E păcat că nu am reuşit să fac pasul cel mare a treia oară. Mulţumesc pentru sprijin, aţi fost minunaţi. Întotdeauna este plăcut să joc pentru voi", a declarat Simona, la ceremonia de premiere.

Felicitări de la Wozniacki

De asemenea, şi câştigătoarea de la Melbourne a avut cuvinte frumoase de spus despre româncă.

"Aștept asta de atâta timp. Îmi tremură vocea. Nu mă pot abține din plâns. Nu îmi vine să cred. Vreau să le mulțumesc tuturor celor implicați. Ați făcut totul atât de special. Vă mulțumesc! E cel mai frumos public. Au fost două săptămâni perfecte.

Vreau să o felicit pe Simona. Îmi pare atât de rău pentru ea. Știu cât e de greu. Sunt sigură că va mai avea multe ocazii. E o adevărată luptătoare.

Îi mulțumesc tatălui meu. Am avut multe suișuri și coborâșuri. Logodnicul meu a fost mereu lângă mine. Am o echipă minunată. Ați fost aproape și în momentele mele de slăbiciune", a declarat Wozniacki imediat după finală.