Fostul lider mondial în tenisul feminin, Simona Halep, a anunţat miercuri că încheie colaborarea cu antrenorul australian Darren Cahill, alături de care a câştigat primul său grand slam.

"După şase ani de colaborare, eu şi Darren am decis că e timpul să punem capăt relaţiei noastre profesionale. Îţi multumesc mult D pentru tot, pentru că m-ai făcut o jucătoare şi o persoană mai bună", a scris Simona Halep pe reţelele de socializare.

Cei doi au colaborat pe parcursul a şase ani, însă au luat o pauză timp de aproape un an şi câteva luni (noiembrie 2018 - ianuarie 2020), pentru că australianul dorea să se dedice şi familiei. 

Simona şi Darren au început să lucreze prima oară în vara lui 2015, iar alături de australian românca a câştigat primul turneu de Grand Slam, Roland Garros 2018, şi a ajuns pe locul 1 WTA.

Cahill este unul dintre cei mai apreciaţi antrenori din circuit, având o experienţă bogată. Acesta i-a mai pregătit pe Andre Agassi, Andy Murray, Fernando Verdasco si Lleyton Hewitt. Alături de Cahill, Lleyton Hewitt a devenit cel mai tânăr număr 1 mondial din istorie, iar Agassi a devenit cel mai vârstnic lider ATP, scrie Gsp.ro. 

Aflată acum în luna de miere după nunta cu Toni Iuruc, Simona Halep se pregăteşte să revină pe teren. Simona va participa în perioada următoare la trei competiţii, acestea fiind primele turnee fără Darren Cahill. Următoarea întrecere este BNP Paribas Open, din Indian Wells, California.