Tenismena Simona Halep a anunţat, pe pagina de Facebook, că nu va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Rio din cauza pericolului de îmbolnăvire cu virusul Zika.

"După numeroase discuţii cu medici şi familia, am ajuns la concluzia că riscurile sunt mult prea mari pentru cariera mea sportivă şi pentru sănătatea mea, mai ales ca femeie. Familia este mult prea importantă pentru mine, nu pot risca să nu îmi pot clădi una proprie, după închierea carierei în tenis", a scris Simona Halep.

Sportiva le-a urat, în schimb, succes celorlalţi membrii ai delegaţiei României la JO de la Rio. "Ştiu că Jocurile Olimpice reprezintă un eveniment foarte important şi regret cu adevărat circumstanţele. Sper ca şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi românii să respecte decizia mea. Le urez succes tuturor participanţilor, în special delegaţiei noastre.

Voi continua să joc şi să reprezint cu mândrie România la cât mai multe turnee, aşa cum fac şi acum în cadrul turneului BRD Bucharest Open", a încheiat Halep.

Anunţul tenismenei a avut reacţii împărţite, unii spunând că a luat decizia corectă, iar alţii criticând-o că nu doreşte să-şi reprezinte ţara, cum o fac – fără frica virsului Zika – alţi sportivi de performanţă din delegaţia României.