Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 4, a pierdut, joi dimineață, meciul jucat în semifinala turneului Australian Open, cu jucătoarea spaniolă Garbine Muguruza, locul 32 WTA, cu scorul de 7-6 (8), 7-5. Totuși, de săptămâna următoare, românca va urca pe locul al doilea în clasament.

Un meci tensionat

Potrivit News.ro, meciul s-a desfășurat pe o temperatură de aproape 40 de grade Celsius, însă cele două au luptat cu încrâncenare. „Partida a fost dură, tensionată, cu avantaj când de o parte, când de cealaltă. Câştig de cauză a avut forţa Garbinei Muguruza, în faţa jocului de apărare al Simonei Halep. Spaniola a greşit mult, dar evoluţia ei avântată, mereu preocupată de a închide punctele a avut succes. Românca, deşi a avut ocaziile ei de a încheia ori setul ori, ori pe cel de-al doilea, nu a părut în niciun moment că este în controlul jocului”, arată sursa citată.

News.ro notează că setul I a fost echilibrat. Cele două jucătoare şi-au făcut serviciul până la 3-3, nu fără emoţii, ambele sportive având oportunităţi de break. În ghemul al şaptelea, Muguruza a reuşit break-ul şi la 5-4 a servit pentru set. Jucătoarea română a câştigat la 0 pe serviciul rivalei, apoi a avut ea 40-15 pe serviciul acesteia, la 6-5. Spaniola a salvat mingile de set şi setul a ajuns în tie-break. Jucătoarea română a fost condusă cu 3-0, a condus ea cu 4-3, spaniola a fost iar în frunte, 6-4, Halep a revenit, a avut 7-6 şi 8-7, dar a pierdut, la 8, şi setul cu 6-7, după 67 de minute. În total, jucătoarea din Constanţa a ratat patru mingi de set, iar ultima minge a trimis-o în fileu dintr-o poziţie bună. Ea a rupt racheta de nervi după ce a pierdut primul set la Melbourne.

De la 1-1, trei break-uri au marcat începtul setului secund, două ale Simonei Halep, care s-a desprins la 4-2 şi 5-3. La 5-4, Halep a servit pentru set, a salvat trei mingi de 5-5, nu însă şi pe a patra, iar Muguruza a reuşit break-ul. Halep nu mai făcut mare lucru până la final şi a cedat şi setul secund, cu 5-7, după două ore şi cinci minute de la start.

Halep urcă pe 2

Pentru că s-a calificat în semifinale, Simona Halep va fi recompensată cu un premiu de 1,04 milioane de dolari australieni (700.000 de dolari americani) şi cu 780 de puncte WTA. Astfel, săptămâna următoare, românca va urca pe locul 2 în clasament.

În finală, Muguruza va evolua cu americanca Sofia Kenin, locul 15 WTA şi cap de serie numărul 14.

La același turneu, anul trecut, Simona Halep a fost eliminată în optimi la acest turneu de americanca Serena Williams, scor 6-1, 4-6, 6-4. Halep a fost finalistă la Melbourne, în 2018, când a pierdut în ultimul act în faţa danezei Caroline Wozniacki, scor 7-6 (2), 3-6, 6-4.

HotNews.ro notează că  ea mai bună performanță a Simonei la Melbourne rămâne finala jucată în 2018 (a fost depășită de Caroline Wozniacki, scor 7-6 (2), 3-6, 6-4).