Jucătoarea de tenis Simona Halep a primit, miercuri, prima doză de vaccin împotriva Covid-19, la centrul de vaccinare din cadrul Insitutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino" din Bucureşti. Aceasta a spus, după vaccinare, că îi îndeamnă pe toţi românii să facă la fel.
Halep a fost întâmpinată la centrul de vaccinare de comandantul Institutului, general de brigadă Florin Oancea, coordonatorul național al campaniei de vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiță, și secretarul de stat din Ministerul Sănătății Andrei Baciu (foto).
Tenismena urmează să primească a doua doză de vaccin Pfizer - BioNTech, conform procedurii, peste 21 de zile. "Sper ca tot mai mulţi oameni să se vaccineze. Mă linişteşte acest lucru, că sunt mai în siguranţă după acest vaccin, dar în continuare o să am grijă şi o să mă protejez", a spus Halep în prima apariţie publică după Australian Open.
Numărul trei mondial a mai adăugat că fiecare român va decide pentru el, însă ea îi sfătuieşte pe toţi să se vaccineze.
Conform strategiei de vaccinare din România, în etapa a doua sunt eligibili şi sportivii componenţi ai loturilor naţionale sau cei ai loturilor olimpice, sportivii calificaţi individual la jocurile olimpice, precum şi stafful tehnic care participă la pregătirea acestor sportivi.
Simona Halep a fost infectată cu coronavirus în toamna anului trecut, iar în 9 noiembrie 2020 a anunţat că a scăpat de virus. Ea a declarat încă din primele zile ale acestui an că îşi va dori să se vaccineze atunci când va fi posibil.
Tot miercuri, Valeriu Gheorghiţă a anunţat că a început vaccinarea profesorilor, care vor fi imunizaţi cu două tipuri de vaccinuri: AstraZeneca şi Pfizer.
În etapa a doua de vaccinare, care a început la mijlocul lunii trecute, se încadrează şi muncitorii care desfăşoară activităţi în domenii esenţiale: instituţiile statului, personalul din sectorul economic vital cum ar fi procesare, distribuţie şi comercializare a alimentelor de bază; uzine de apă, epurare, transport şi distribuţie apă; centrale electrice, producţie, transport şi distribuţie curent electric; unităţi de producţie, transport şi distribuţie gaze; transport şi distribuţie combustibili lichizi şi solizi; transport şi distribuţie medicamente şi materiale sanitare; transport de persoane şi mărfuri; noduri feroviare, aeroporturi civile şi militare, porturi esenţiale; comunicaţii, şi anume Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, personalul din mass-media care desfăşoară activităţi cu risc crescut de expunere la infecţia cu coronavirusradioul şi televiziunea naţionale; personalul din unităţile de învăţământ şi creşe; personalul poştal şi din servicii de curierat; personalul cultelor religioase şi personalul din domeniul salubrităţii şi deşeurilor.