Dacă aveţi probleme de sănătate şi nu ştiţi din ce cauză, aflaţi că aţi putea suferi de o afecţiune produsă de aditivii alimentari. Care sunt cei mai întâlniţi aditivi, ce afecţiuni produc şi cum le depistaţi, aflaţi aici. 

E 102 - Tartrazina: provoacă crize de astm şi urticarie la copii, produce agitaţie şi confuzie, fiind probabil implicată şi în producerea cancerului.

E 104 - Galbenul de chinolină: poate produce astm şi alergii cutanate. Persoanele cu sensibilitate la aspirină trebuie să-l evite.

E 110 - Galbenul Sunset: reacţii alergice, dureri abdominale, congestie nazală, bronhoconstricţie, tumori renale, modificări cromozomiale şi alterarea gustului pentru alimente. Este potenţial cangerigen şi astmatic.

E 122 - Azorubina: poate fi cancerigenă, reacţii neplăcute la astmatici şi la persoanele cu alergie la aspirină.

E 123 - Amarantul: poate provoca astm, eczemă, urticarie şi afecţiuni hepatice şi cancer.

E 131 - Albastrul Patent: este asociat cu cancerul, putând cauza şi afecţiuni tegumentare.

E 132 - Indigotina: greaţă, vomă, hipertensiune arterială, urticarie, probleme de respiraţie.

E 142 - Verdele S: astm, alergii cutanate şi agitaţie.

E 153 - Cărbunele vegetal: poate provoca tulburări gastrice.

E 155 - Brun HT: reacţii adverse la persoanele alergice la aspirină şi la cele astmatice, sensibilitate dermică.E 210 - Acidul benzoic: crize de astm, în special la pacienţii dependenţi de medicaţia steroidiană şi antiastmatică, tulburări neurologice şi hiper-reactivitate la copii.

E 220, 221, 222, 223, 224, 226: dureri de cap, gastrite, diaree, alergii cutanate, crize de astm, disfuncţionalităţi renale, distrugerea vitaminei B şi trebuie evitaţi de pacienţii care suferă de conjunctivite, bronşite, emfizem, astm bronşic sau afecţiuni cardiovasculare.

E 312 - Galatul de dodecil: iritaţie gastrică sau cutanată, fiind interzis în alimentele pentru sugari si copii mici.

E 420 - Sorbitolul şi siropul de sorbitol: tulburări gastrice.

E 555 - Silicatul de aluminiu şi potasiu: probleme placentare în timpul sarcinii şi asociere cu boala Alzheimer.

E 621 - Glutamatul monosodic (condimente şi mirodenii): poate exercita un efect toxic asupra sistemului nervos central, sindromul "restaurantelor chinezeşti" cu febră şi creşterea tensiunii arteriale, obezitate, boala Alzheimer, dureri de cap, insomnii şi cancer.

E 952 - Ciclamatul: poate produce migrene şi alte reacţii adverse, poate fi cancerigen.

Atenţie! Alimentele cu cele mai multe toxine sunt margarina vegetală, guma de mestecat, uleiul de muştar, mezelurile, băuturile răcoritoare şi dulceţurile.

Reţineţi! Consumul îndelungat de produse alimentare aditivate sintetic produce în organismul uman un bombardament asupra organelor interne, provocând distrugerea sistemului imunitar şi o serie de tumori maligne şi benigne.