Elevii și studenții din toată țara, artiști talentați în arta instrumentală, sunt așteptați să se înscrie în proiectul cultural Fil Nouveau | Feel young, aflat la a doua ediție și organizat de Filarmonica Oradea.

Scopul este susținerea tinerelor talente și promovarea acestora în cadrul Stagiunii Estivale 2022-2023, în calitate de soliști, când vor putea evolua alături de orchestra Filarmonicii orădene, în concertul din data de 29 iunie a acestui an.

După cum BIHOREANUL a consemnat la vremea respectivă, tinerii selectați în cadrul primei ediții a proiectului au fost soliști în concertul Filarmonicii Oradea, înaintea Zilei Copilului.

„Selecția se va realiza în urma unei audiții organizate în format online. Cei interesați să participe în cadrul acestui proiect sunt rugați să transmită pe adresa info@filarmonicaoradea.ro dosarul de candidatură, până la data 28 Aprilie 2023. Materialul digital se va încărca în platforma YouTube, ca video nelistat”, au transmis organizatorii, care au publicat pe site-ul propriu al instituției materialele necesare pentru dosarul de inscriere, condițiile de eligibilitate, precum și agenda desfășurării proiectului.

Pot participa elevii din şcoli şi licee vocaţionale, având vârsta minimă de 14 ani, sau studenți la învățământul de zi, la studii universitare de licență / de masterat, cu vârsta de până la 26 ani.

După selecția instrumentiştilor de către comisia de specialitate, vor urma pregătirea repertoriului, repetiţiile și concertul propriu-zis.

Calendarul proiectului:

Etapa de înscriere (3 -28 Aprilie): Înscriere la audiție prin transmiterea dosarului de candidatură, care va conține link cu materiale video cu înregistrări ale unor părți de concert, lucrări de virtuozitate pentru solo instrument și orchestră. Lucrările prezentate pentru înscriere la audiție vor fi obligatoriu cele interpretate și în concertul din 29 iunie 2023, în cazul în care candidatul este declarat admis.

Etapa de analiză și selecție (2-12 Mai): Analiza materialelor trimise de către o comisie de specialitate

15 Mai: Comunicarea rezultatelor în urma etapei de analiză și selecție; Rezultat concurs Feel Nouveau | Feel young

Pregătirea repertoriului (16-18 Mai): alegerea programului de concert împreună cu managerul, consiliul artistic și dirijorul concertului

Repetiții de pregătire a concertului (26-29 Iunie): 29 Iunie repetiția generală

Concertul propriu-zis (29 iunie): Concertarea din poziția de soliști

Mai multe detalii se pot afla pe site-ul Filarmonicii de Stat Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!