Elevii din clasa a VIII-a din județul Bihor vor susține simularea Evaluării Naționale 2024 în perioada 5-7 februarie, la fel ca și colegii lor din toată țara.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Școlar Județean Bihor, la probe sunt așteptați toți cei 5.239 de elevi aflați în ultimul an de gimnaziu. Prima probă va fi cea la limba și literatura română, marți este programată simularea la matematică, iar miercuri cea la limba și literatura maternă.

IȘJ a anunțat că 144 de centre de examen au fost amenajate în județ, iar 37 de elevi vor beneficia de condiții adaptate de examinare, în funcție de nevoile specifice pe care le au.

Probele încep la ora 9:00, iar elevii pot intra în centrele de examen până la ora 8:30. Timpul de elaborare a fiecărei lucrări este de două ore. Rezultatele vor fi comunicate pe 23 februarie, anonimizat, prin coduri individuale distribuite elevilor.

Scopul simulării este de a familiariza elevii cu structura și formatul probelor de examen, de a le oferi o experiență reală a examenului și de a le permite să își evalueze nivelul de pregătire.

Rezultatele obținute vor fi analizate de către profesori, elevi și părinți, individual și la nivelul clasei, pentru a identifica punctele forte și punctele slabe și pentru a lua măsuri de îmbunătățire a performanței școlare în perspectiva examenelor din vară.

O noutate a simulării din acest an este corectarea digitalizată a lucrărilor. Toate lucrările vor fi scanate în clasă și transmise pe o platformă digitală, pentru corectare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!