Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a anunţat sâmbătă rezultatele la simularea examenului de Evaluare Naţională pentru elevii care sunt acum în clasa a VIII-a, rezultate care arată că 64,76% dintre candidaţi au promovat, obţinând medii peste 5.

Concret, 67,58% dintre elevi au luat note peste 5 la examenul de limba şi literatura română, 57,73% la matematică şi 75,40% la limba maternă.

Tot la matematică sunt şi cele mai multe note de zece, 23 în tot judeţul. În plus, un elev a luat nota 10 la română şi un altul la limba maternă. Potrivit IŞJ Bihor, niciun elev din Bihor nu a luat media 10, iar în ţară numărul celor care au atins această performanţă este de 25.

Notele obţinute de elevi vor fi trecute în catalog doar dacă ei cer acest lucru. De asemenea, nu se afişează şi nu sunt publice. „Ele se vor comunica elevilor și se vor analiza la nivelul fiecărei clase prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor”, a transmis profesorul Florin Negruţiu, purtător de cuvânt al IŞJ Bihor.

În perioada următoare, şcolile vor trebuie să întocmească un raport de analiză şi un plan de măsuri, cu rolul de a optimiza rezultatele obținute la simulare.