Inspectoratul Școlar Județean Bihor a anunțat joi rezultatele simulării probelor scrise la Evaluarea Națională, conform cărora 66% dintre elevii din județ au luat medii de trecere.

Este îngrijorător, însă, numărul mic de note de 10: doar 34 în tot județul, la toate cele trei discipline. „S-au obținut 4 medii de 10 la limba română, 27 de medii de la 10 la matematică, respectiv 3 medii de 10 la limba și literatura maternă. La etapa de simulare, în județul Bihor, au participat 4.728 de elevi”, a transmis IȘJ Bihor. În total, în județ sunt 5.282 de elevi înscriși în clasa a VIII-a.

Procentul de note peste 5 este cel mai mare la limba și literatura română, de 69,71%. La matematică, au luat notă de trecere 55,46% dintre elevi, iar la limba maternă 74,62%. „Media generală la nivel de județ este de 66.87%”, a precizat IȘJ.

Notele de la simulare nu se trec în catalog decât dacă elevul cere în scris acest lucru. „Acestea nu sunt afișate și nu sunt publice. Ele se vor comunica elevilor și se vor analiza la nivelul fiecărei clase prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor”, a mai transmis Inspectoratul Școlar.

De asemenea, toate școlile vor transmite către IȘJ un raport de analiză și un plan de măsuri pentru optimizarea rezultatelor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!