Mai puțin de 80% dintre elevii bihoreni care acum sunt în ultima clasă de liceu au participat la examenele de simulare a Bacalaureatului.

Potrivit datelor făcute publice vineri de Inspectoratul Școlar Județean Bihor, din cei 4.152 de candidați, au fost prezenți la examenele ținute în 48 de centre din județ un număr de 3.225.

La proba scrisă la limba și literatura română, 77,62% dintre elevi au obținut note peste 5. La examenul de limbă maternă, 82,05% dintre elevi au promovat, iar la proba la alegere a profilului procentul este de 76,16%.

Cele mai slabe rezultate au fost obținute la proba obligatorie a profilului, unde doar 66,07% dintre elevi au luat cel puțin 5.

Potrivit IȘJ Bihor, media generală peste 6,00 au obținut-o 58,10% dintre elevi.

Notele de la simulare nu se trec în catalog, decât dacă elevul solicită în scris acest lucru.

„Ele se vor comunica elevilor și se vor analiza la nivelul fiecărei clase prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor”, a transmis IȘJ Bihor.

Totodată, unitățile de învățământ trebuie să facă un raport de analiză al rezultatelor și să transmită Inspectoratului un plan de măsuri pentru îmbunătățirea rezultatelor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!