Sindicatul Civica al funcţionarilor din Primăria Oradea a ţinut să trimită un comunicat de presă prin care îşi anunţă solidaritatea faţă de colegii lor de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bihor.

Totuşi, cei 550 de membrii ai sindicatului nu vor protesta, ci îşi arată doar o solidaritate "sufletească". "Suntem aproape cu sufletul de ei", a explicat pentru BIHOREANUL Gheorghe Bejan, preşedintele sindicatului Civica.

Solidaritatea nu merge atât de departe încât să stârnească proteste şi din partea funcţionarilor din Primărie deoarece aceştia îşi primesc încă stimulentele. "Deocamdată angajaţii Primăriei nu protestează pentru că noi beneficiem în continuare de stimulente", a recunoscut Bejan.

Totuşi, preşedintele avertizează că în cazul în care banii funcţionarilor municipalităţii vor fi atinşi, se va trece de la solidaritatea sufletească declarată la cea sonoră şi manifestă. "Dacă legea prin care ne primim stimulentele va fi abrogată, vom proceda la fel ca şi colegii noştri de la Finanţe", a spus Gheorghe Bejan.

Până atunci, însă, angajaţii Primăriei rămân la birouri chiar dacă, spune Bejan în comunicatul său, actuala conducere a ţării a luat "măsuri inumane" în domeniul bugetar. "Considerăm că, niciodată de la fanarioţi până astăzi, bugetarii nu au fost atât de prost plătiţi şi atât de umiliţi", concluzionează comunicatul lui Bejan.