Sindicaliştii din învăţământul bihorean şi-au ales recent noii lideri, care de fapt sunt cei vechi, deoarece pentru toate funcţiile din Sindicatul Liber din Învăţământ Bihor au candidat aceiaşi oameni care au reprezentant profesorii şi în ultimii 5 ani şi care au câştigat acum un nou mandat.

Bihorel a aflat că realegerea Biroului Judeţean al SLÎ, prezidat de Flaviu Zancu (foto), nu s-a făcut chiar în linişte şi pace.

La o şedinţă anterioară alegerilor, liderii sindicali din şcolile şi grădiniţele bihorene au discutat despre modificarea statutului lor, unii dorindu-şi ca numai dascălii titulari în educaţie să poată fi şefi în sindicat, nu şi suplinitorii.

Schimbarea l-ar fi afectat pe fostul şi actualul vicepreşedinte Ionuţ Chirodea, singurul dintre sindicaliştii şefi care încă n-a promovat examenul de titularizare.

La şedinţa cu pricina, modificarea a fost supusă la vot, dar nu pe buletine scrise, ci deschis, prin ridicarea mâinii, iar numărătoarea a scos la iveală că doar 54 dintre cei 115 sindicalişti o susţin. Drept urmare, decizia SLÎ Bihor a fost să nu schimbe nimic.

Unii dintre liderii sindicali spun că, de fapt, în favoarea schimbării ar fi fost mai multe mâini ridicate, mai precis 74, adică suficiente pentru introducerea noii norme, dar numărătoarea s-ar fi făcut pe sărite, tocmai pentru a-l proteja pe Chirodea.

Numai că niciun sindicalist n-a reclamat furtul la vot, rezumându-se să se plângă între ei şi lui Bihorel.

Iar apoi să voteze aceiaşi şefi...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!