La câteva minute după începerea discuţiilor de la Ministerul Muncii, liderii CNSRL- Frăţia şi ai CSDR au anunţat că refuză să participe la întâlnire. "Am crezut că participăm la negocieri normale. A fost permisă prezenţa reprezentanţilor unor confederaţii care nu aveau legătură cu discuţiile. Premierul ne-a ameninţat, a bătut de mai multe ori cu pumnul în masă, ne-a spus că el este organizatorul, el face regulile şi dacă nu ne convine putem să plecăm. Ne-a spus: "Terminaţi cu prostiile astea!"", a arătat liderul CNSLR Marius Petcu, explicând, astfel, motivul retragerii de la discuţiile de vineri.

Potrivit lui Petcu, confederaaţia pe care o conduce "nu primeşte niciun pumn în gură de la niciun Guvern", informează Mediafax.

Petcu e convins că premierul a reacţionat aşa pentru că nu are răspuns la problemele sindicaliştilor. În plus, liderul sindical a mai spus că e pentru prima oară când Emil Boc reacţionează aşa în faţa lor.

La rândul său, liderul CSDR, Iacob Baciu, a spus că organizaţia pe care o conduce a primit, joi, un document în care i s-a solicitat să desemneze doi reprezentanţi pentru discuţii. "Ne-am prezentat cu doi oameni, am respectat regula jocului. Am ajuns în sală şi am constatat că erau ramuri de activitate care nu au nimic în comun cu discuţiile de azi", a susţinut Iacob Baciu.

Premierul Emil Boc şi liderii confederaţiilor sindicale s-au întâlnit, vineri, la Ministerul Muncii, pentru a discuta despre majorarea salariului minim, legea salarizării şi legea pensiilor.