Din cei 5.898 de absolvenţi de liceu bihoreni care au susţinut săptămâna trecută examenul de Bacalaureat, doar Alexandra Georgiana Vid a reuşit să ia 10 la toate cele trei examene.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Daniel Negrean, a adus-o pe tânără, marţi, în faţa jurnaliştilor, pentru ca fata să spună cât de mult s-a pregătit pentru această performanţă.

"M-am pregătit intens, încă din clasa I. Nu am renunţat niciun moment la învăţat, mi-a făcut plăcere să învăţ şi am mers cu plăcere la şcoală. E nevoie de multă muncă, de mult timp acordat învăţăturii", a spus Alexandra. Cu toate acestea, tânăra, absolventă a Colegiului Naţional Mihai Eminescu, profil filologie-bilingv, spune că a avut timp şi de distracţiile specifice adolescenţei.

Alexandra a recunoscut că se aştepta să ia note mari, dar nu chiar la punctajul maxim, care a fost pentru ea o supriză plăcută. Chiar dacă an de an un număr mare de elevi pică Bacalaureatul, tânăra spune că examenul maturităţii nu e atât de greu. "Pentru mine au fost uşoare, că m-am pregătit. Dar oricine poate să ia examenele", a spus ea.

Cât despre domeniul în care vrea să studieze mai departe, Alexandra a preferat să ascundă presei acest detaliu, la fel cum nu a spus nici unde va merge la facultate.

Citeşte mai multe despre notele elevilor bihoreni la Bac în articolul "63,21% dintre elevii bihoreni au luat Bac-ul. O singură elevă are 10 pe linie"