Ajutoarele trimise de români sinistraţilor din comuna Săuceşti, judeţul Bacău, au fost aruncate pe iarbă, după ce autorităţile locale au descărcat tirurile pe terenul de fotbal din localitate. Astfel, sacii cu haine pentru sinistraţii din Bacău au fost desfăcuţi direct pe jos, pentru ca apoi hainele să fie împărţite.

Tone de haine, dintre care multe sunt noi, zac pe pământ, autorităţile neglijând eventualitatea izbucnirii unei ploi torenţiale. Sinistraţii nu se înghesuie să-şi aleagă ceva de îmbrăcat. Ajutoarele care au ajuns pe jos au fost strânse şi trimise de Prefectura din Caraş-Severin.

Prefectul de Bacău a rămas stupefiat la vederea imaginilor din Săuceşti. "Este regretabil că s-a întâmplat lucrul acesta. Este incredibil, mie nu mi-a venit să cred", a declarat Neculai Olaru.

În schimb, edilul din Săuceşti nu era interesat de problemă. Aflându-se în concediu încă din timpul viiturilor, acesta s-a spălat pe mâini cu inundaţiile. "Vorbiţi cu doamna vice că ea se ocupă de lucrurile alea!", a declarat primarul prin telefon.

Doamna viceprimar a decis să arunce hainele pe câmp. În urmă cu numai o lună, sătenii îşi vărsau furia pe ea, strângând semnături pentru demiterea ei, cât şi a primarului.