Razia poliţiştilor de sâmbătă noaptea din Oradea şi împrejurimi pare să fi dat rezultate. Un tânăr de 23 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce a fost urmărit în trafic pentru că nu a respectat semnalele de oprire. După ce au reuşit să-l tragă pe dreapta, oamenii legii au constatat că nu deţinea permis de conducere, avea montate plăcuţe cu numere false de înmatriculare şi ar fi consumat substanţe psihoactive. De asemenea, un bărbat din Maramureş a fost reţinut pentru consum de alcool, iar în 10 şoferi au rămas fără permis.

Inconştienţă pe şosele

Conform unui comunicat de presă transmis duminică de reprezentanţii IPJ Bihor, în timpul amplei acțiuni din noaptea de sâmbătă spre duminică, un tânăr de 23 de ani din comuna Gepiu a fost reţinut de poliţişti după ce a fost implicat într-o urmărire în trafic. 

La ora 23:20, pe strada Ceyrat din Oradea, șoferul nu a respectat semnalul regulamentar de oprire al poliţiştilor. După o scurtă urmărire, acesta a fost oprit pe strada Czárán Gyula. În urma verificărilor, s-a descoperit că tânărul nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul pe care îl conducea era neînmatriculat, cu numere false de înmatriculare. Testele preliminare au indicat şi prezenţa substanţelor psihoactive, acesta fiind dus la spital pentru recoltarea probelor biologice.

Tânărul teribilist a fost reţinut pentru 24 de ore. El este cercetat pentru mai multe infracţiuni, inclusiv conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea fără permis şi sub influenţa substanţelor interzise, iar cercetările în acest caz continuă sub supravegherea unui procuror.

De asemenea, un bărbat de 26 de ani din judeţul Maramureş a fost depistat în trafic pe strada Meşteşugarilor la ora 00:35, având o concentraţie de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și el a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Pe strada Izvorului, la ora 23:25, un alt bărbat, de 50 de ani, a fost depistat conducând sub influenţa alcoolului, având o concentraţie de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. În ambele cazuri, şoferilor li s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Tot în timpul raziei, o tânără de 21 de ani a fost prinsă conducând pe Bulevardul Dacia, deşi avea suspendat dreptul de a conduce. Cercetările continuă şi în acest caz.

Droguri şi arme albe

Pe lângă infracţiunile rutiere, poliţiştii au descoperit şi alte abateri grave. Într-un local din Oradea, un tânăr de 18 ani din judeţul Satu Mare a fost depistat purtând asupra sa un cuţit de tip "fluture". Acesta este acum cercetat penal pentru portul sau folosirea fără drept a unor obiecte periculoase.

Într-un alt local din Oradea, patru bărbaţi cu vârste între 28 şi 38 de ani au fost găsiţi în posesia unor substanţe susceptibile de a fi psihoactive. Asupra lor au fost descoperite punguţe cu pulbere albă şi materie vegetală, despre care se suspectează că ar fi droguri. Toţi cei patru au fost conduşi la poliţie, iar cercetările sunt continuate de Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea.

Peste 100 de poliţişti din diverse structuri, alături de jandarmi, poliţişti de frontieră, pompieri şi alte forţe de ordine, au participat la această acţiune, care s-a desfăşurat între orele 22 şi 06.

În doar câteva ore, au fost legitimate 1.618 persoane şi verificate 1.020 de autovehicule. Totodată, 855 de şoferi au fost testaţi pentru consum de alcool şi droguri. În urma acestor controale, poliţiştii au aplicat 58 de amenzi, în valoare totală de 89.600 de lei, au reţinut 10 permise de conducere şi au constatat 12 infracţiuni, dintre care 7 la regimul rutier.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!