Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana a anunţat că exerciţiul "Miercurea Alarmelor" nu s-a defăşurat în data de 1 mai, pentru ca românii să petreacă liniştiţi.

Sirenele vor suna din nou începând din luna iunie. "Derularea exerciţiului naţional va continua din iunie, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, de la ora 10", se arată într-un comunicat transmis miercuri de ISU Crişana.

Exerciţiul a fost lansat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă în urmă cu doi ani şi este destinat verificării sistemului de alarmare a populaţiei despre iminenţa unui pericol şi, implicit, a dezvoltării reacţiei cetăţenilor în situaţii de protecţie civilă.

Cel mai des întâlnite situaţii în care este alarmată populaţia, prin intermediul sirenelor electrice şi electronice, sunt inundaţiile, când este semnalată iminenţa producerii unor viituri care să pună în pericol viaţa persoanelor. "Asigurăm opinia publică asupra necesităţii şi utilităţii derulării permanente a acestor antrenamente lunare", se mai arată în comunicat.