Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor a anunţat, miercuri, că poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Bihor au început urmărirea penală împotriva unui cetăţean sirian în vârstă de 51 de ani, pentru înşelăciune.

Mahmoud Ghassan(foto) este acuzat că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu sediul în Voivozi, l-a indus în eroare pe administratorul unei alte firme siriene, căruia i-a promis că-i vinde la un preţ avantajos cherestea de răşinoase şi de fag, pe care în final nu le-a mai livrat.

"În perioada 4 - 17 mai, păgubitul i-a achitat suspectului în numerar şi prin transfer bancar în contul firmei suma totală de 160.000 USD, bani care reprezentau contravaloarea a 1.800 metri cubi de cherestea, care, conform înţelegerii între părţi, trebuia livrată în portul Constanţa până la 23 mai. Pentru a-i întări convingerea părţii vătămate că poate să achiziţioneze cherestea la preţul convenit, suspectul i-a prezentat diverse facturi fiscale şi contracte de vânzare cumpărare şi livrare de material lemnos pe care a pretins că le-ar fi încheiat cu alte societăţi de profil, însă, după încasarea banilor, marfa nu a mai fost livrată", se arată în comunicat.

Poliţiştii SIF continuă cercetările cu sirianul în stare de libertate, în cauză urmând a fi luate măsuri asiguratorii pentru recuperarea prejudiciului.