Patru sisteme moderne de cântărire în mers a vehiculelor rutiere au fost puse în funcţiune de CNAIR, în punctul de frontieră Borş 2, de pe secţiunea dintre Biharia şi Borş a autostrăzii A3, la graniţa României cu Ungaria.

Conform unui comunicat al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, joi, au fost instalate două sisteme de cântărire pe sensul de intrare în România şi două sisteme de cântărire pe sensul de ieşire din ţară, în zona de lucru a personalului CNAIR din Agentia de Control şi Încasare Borş 2.

"Reamintim că aceste sistemele de cântărire au în componenţă camere de supraveghere video, tip ANPR, care asigură preluarea automată a numerelor de înmatriculare şi imaginea asociată a fiecărui vehicul ce trece prin zona de control şi introduce automat în aplicaţia informatică datele preluate. Cele 4 sisteme puse astăzi în funcţiune fac parte dintr-un contract aflat în derulare, care prevede dotarea cu 18 astfel de sisteme de cântărire a punctelor de trecere a frontierei", arată CNAIR.

Valoarea contractului este de 5.555.044,98 lei fără TVA.

"În urma montării noilor tipuri de cântare la Calafat, valoarea încasărilor a crescut exponenţial în acest punct de trecere a frontierei, iar astăzi am condus comisia de recepţie pentru alte 4 astfel de cântare la Borş 2. Automatizarea şi softurile moderne reduc la maximum posibilităţile de fraudă în această activitate. Dotarea cu aceste cântare moderne reprezintă un pas important pentru tarifarea corectă a traficului de marfă, fără a mai permite incertitudini sau suspiciuni pe acest segment.", a declarat Ovidiu Barbier, directorul General Adjunct al CNAIR, citat în comunicat.