Eficienţa camerelor de supraveghere din oraş s-a dovedit din nou marţi, când poliţiştii au fost chemaţi să găsească un tânăr de 23 de ani din Dobreşti care a distrus geamul unei maşini, a furat o sumă mare de bani şi a fugit cu o altă maşină spre Oradea.

Potrivit datelor comunicate joi, atât de Primăria Oradea, cât şi de Poliţia Bihor, un bărbat de 38 de ani, din Vărăşeni, comuna Răbăgani, a sunat la 112, acuzând că, în cursul dimineţii de marţi, un tânăr de 23 de ani din Dobreşti i-ar fi distrus geamul unui autoturism, de unde ar fi sustras o sumă de bani, iar apoi i-a furat o autoutilitară, în caroseria căreia se aflau diverse bunuri, reclamând un prejudiciu de 14.000 euro.

Tânărul a fost dat, imediat, în consemn la frontieră, iar în paralel poliţiştii au urmărit camerele de supraveghere stradală, cu ajutorul cărora maşina reclamată ca fiind sustrasă a fost reperată în trafic, în doar două minute! Dacă apelul prin 112 a fost la ora 12.38, la 12.40 poliţiştii aveau deja informaţii despre unde se află exact maşina în trafic.

"Astfel, cu sprijinul imaginilor furnizate în timp real de sistemul de supraveghere stradală, poliţişti din cadrul Biroului de Ordine Publică - Poliţia Municipiului Oradea şi de la Serviciul Rutier au reuşit blocarea în trafic a unui autoturism care circula în regim de taxi, în care tânărul de 23 de ani urcase, în calitate de client, după ce a abandonat autoutilitara", arată comunicatul Poliţiei Bihor, care precizează că tânărul a fost condus la sediul Poliţiei Oradea pentru cercetări, iar în cauză a fost întocmit dosar penal.

După cum se ştie, între Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor şi Primăria Municipiului Oradea există un protocol de colaborare în ceea ce priveşte amplasarea şi funcţionarea de camere de supraveghere în locuri publice pentru scăderea infracţionalităţii la nivel local.

Citiţi detalii, în articolul "Big Brother pe şosele: Maşinile poliţiştilor orădeni vor avea sisteme de supraveghere video şi microfoane!"