Absolvenţii de Medicină pot face, în sfârşit, dovada studiilor. După ce, din cauza unei lacune în reglementarea tranziţiei de la sistemul vechi a învăţământului superior la cel de tip Bologna, unii absolvenţi de Medicină nu au putut să-şi ridice diplomele, situaţia s-a lămurit, iar diplomele se pot completa.

Biroul de comunicare al Universităţii din Oradea a anunţat că, începând de vineri, absolvenţii specializărilor Asistenţă medicală, Balneofiziokinetoterapie şi recuperare din cadrul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea, pot să-şi ridice diplomele de finalizare a studiilor.

Prima oară, ei trebuie să meargă la secretariatul FMF, de unde îşi vor lua suplimentele de diplomă. Cu acestea şi cu cartea de identitate, vor merge la Biroul Diplome aflat la etajul 1 în clădirea rectoratului. Diplomele pot fi ridicate de luni până vineri între orele 11 şi 14.

Absolvenţii medicinişti nu au putut până acum să îşi scoată diplomele din cauză că nu se ştia cum anume trebuiesc completate suplimentele de diplome. Acestea sunt un fel de anexe ale diplomei şi conţin, printre altele, informaţii privind calificarea lor profesional. Nicio facultate de Medicină din ţară nu a completat aceste suplimente, neştiind ce trebuie scris concret că poate profesa un absolvent şi la ce nivel.

Acum se ştie însă, iar cei 34 de absolvenţi orădeni de la asistenţă medicală vor fi trecuţi drept "asistent medical generalist licenţiat", în timp ce absolvenţii de la cealaltă specializare sunt pur şi simplu "licenţiaţi în balneofiziokinetoterapie şi recuperare".