Încă 117 infecţii cu virusul SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultima zi în judeţul Bihor, după prelucrarea a peste 1.000 de teste. Numărul cazurilor active depăşeşte 1.100, dintre care peste 500 sunt în Oradea, unde incidenţa continuă să crească.

Mai multe paturi ATI - Covid 

Datele apar în cel mai recent comunicat transmis vineri de Instituţia Prefectului şi DSP Bihor, unde se mai precizează că, dintre persoanele infectate, 38 sunt în stare gravă, fiind internate pe secţiile ATI – Covid.

Bilanţul deceselor înregistrate de la debutul pandemiei la persoane infectate stagnează de ieri la 1.602. 

În ceea ce priveşte paturile ATI – Covid, numărul acestora continuă să crească în Bihor. Astfel, potrivit celor mai recente date ale DSP Bihor, sunt 22 de paturi la Spitalul Pelican, 10 paturi la Spitalul Municipal, în timp ce, de joi, Spitalul Judeţean a suplimentat numărul acestor paturi, ajungând la 15. 

În plus, la Spitalul Municipal se fac lucrări de amenajare a unei noi secţii cu încă 10 paturi ATI-Covid. În acest timp, în curtea unităţii spitaliceşti, a fost adusă o unitate mobilă, mai precis un TIR de mari dimensiuni, al IGSU, cu 12 paturi de terapie intensivă, pentru situaţia în care numărul pacienţilor în stare gravă va creşte brusc. 

Ceilalţi bolnavi "să nu se sperie"

"Celelalte persoane care suferă de boli cronice non-Covid nu trebuie să se îngrijoreze. Sunt paturi în spitalele orădene, nu trebuie să se sperie că nu vor fi îngrijiţi. Toate secţiile pentru afecţiuni curente, acute şi cronice, sunt deschise", a precizat pentru BIHOREANUL dr. Daniela Rahotă, directorul DSP Bihor. 

Vineri dimineaţa, numărul cazurilor active de Covid-19 în Bihor a ajuns la 1.108. Cele mai multe dintre ele sunt în Oradea, mai precis 524, ceea ce înseamnă că incidenţa a ajuns la 2,32 / mie. Un număr mare de cazuri există şi în comune limitrofe, mai precis Sântandrei (23 de cazuri şi incidenţă 2,8), respectiv Sânmartin (30 de cazuri şi incidenţă 2,32). 

După creşterea incidenţelor în mai multe localităţi din Bihor, CJSU s-a reunit joi după amiaza şi a decis introducerea unor restricţii.

Campania de vaccinare a luat un mic avânt joi, arată datele transmise vineri dimineaţa de DSP. Astfel, au fost vaccinate 436 de persoane, faţă de 293 de persoane în ziua anterioară. 

În total, în Bihor sunt 120.977 de persoane vaccinate cu schema completă. Au fost administrate de la debutul campaniei 268.442 de doze.