Sursele BIHOREANULUI arată că vineri dimineaţa, la ora 8.30, în Bihor erau confirmate (de la începutul crizei) 464 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, cu doar unul mai mult decât joi dimineaţa. 

Dintre acestea, 51 de persoane au fost declarate vindecate, iar 9 şi-au pierdut viaţa (în statisticile oficiale apar 10 dintr-o eroare, decesul unui femei din Satu Mare apărând ca înregistrat la Oradea). 

Judeţul Bihor se află într-o situaţie specială. Suspecţii şi bolnavii de COVID-19 nu sunt internaţi doar la Spitalul Municipal, ci şi la Hotelul Ceres din Băile 1 Mai, transformat într-o secţie exterioară a unităţii spitaliceşti din Oradea. Acolo sunt supravegheaţi şi trataţi suspecţii şi confirmaţii proveniţi din centrele de carantină, care au o stare generală de sănătate bună. 

Potrivit celei mai recente informări a DSP Bihor, vineri dimineaţa în judeţ erau internate 600 de persoane: 144 de persoane în Spitalul Municipal din Oradea, iar 456 (suspecţi şi confirmaţi) la Hotel Ceres. 

Merită precizat că numărul persoanelor din centrele de carantină a scăzut din nou, ajungând vineri dimineaţa la 273, faţă de 287 joi dimineaţa. 

Pe de altă parte, tot DSP Bihor informează că, sub coordonarea prefectului Dumitru Ţiplea, în ultimele 24 de ore poliţiştii au verificat 421 de persoane aflate în izolare la domiciliu. De asemenea, poliţiştii (IPJ şi Poliţia Locală), jandarmi şi angajaţi ai ISU au executat misiuni de transport spre centrele de carantină a unor bihoreni întorşi în ţară, precum şi transport în convoaie spre limita de judeţ pentru persoanele care nu au domiciliul în Bihor. 

În Bihor mai sunt active 4 centre de carantină, menţionează DSP, păzite de jandarmii bihoreni. Tot jandarmii asigură măsuri de ordine publică în Vadu Crişului, unde s-a stabilit ca membrii coloniei de romi să intre în carantină.