Situaţie de urgenţă în sud-vestul ţării, unde s-a rupt cerul peste oameni. În judeţele Mehedinţi şi Caraş Severin au căzut 100 de litri de apă, iar viitura a luat cu ea case, poduri, şosele.

Un bărbat din Mehedinţi a murit după ce maşina în care se afla a fost luată de ape şi de alunecările de teren. Bărbatul, în vârstă de 60 de ani, era la volan când a început să plouă torenţial. Într-o fracţiune de secundă, o viitură violentă i-a luat autoturismul pe sus şi l-a târât zeci de metri. Maşina fragilă ca o jucărie a fost acoperită cu pământ, iar salvatorilor le-a luat ore în şir să ajungă la el. Alte două persoane sunt date dispărute după ce au fost furate de ape de pe un deal.

Două drumuri naţionale, DN 6 şi DN 57, au rămas blocate şi marţi dimineaţă din pricina ploilor. Pe cel dintâi nu se circulă din cauza unei alunecări de teren produse între Orşova şi Drobeta Turnu Severin, iar cel de-al doilea a fost închis din cauza unui pod care stă să cadă. Autorităţile permit trecerea ambulanţelor şi a maşinilor de pompieri doar dacă este o urgenţă.

Zeci de poduri şi podeţe au fost luate de ape, iar în unele situaţii chiar şi utilajele trimise să repare din stricăciuni au rămas împotmolite.

Judeţele Arad, Timiş, Caraş Severin, Mehedinţi şi Dolj se află în continuare sub cod galben de ploi, iar mai multe râuri din aceste zone sunt sub cod portocaliu de inundaţii.

Apele fac ravagii şi în Serbia şi Croaţia.