Situaţie riscantă la spitalul de urgenţă din Târgu Jiu, unde managerul Dumitru Vienescu, confirmat pozitiv cu noul coronavirus, a contestat rezultatul iniţial şi a refuzat să fie internat, susţinând că testul nu era omologat.

Potrivit Digi24, Vienescu a fost testat în urmă cu două zile, alături de alţi angajaţi ai spitalului, chiar în laboratorul unităţii sanitare.

Cu toate că rezultatul a fost pozitiv, fapt care trebuia să-l alerteze şi să-l responsabilizeze totodată pe manager, acesta a refuzat să fie internat invocând faptul că aparatul nu este omologat prin ordin de ministru şi a cerut o nouă testare la Bucureşti.

Potrivit Digi24, cel de-al doilea rezultat - tot pozitiv - a sosit în cursul zilei de duminică, însă, între timp, starea managerului i s-a agravat. Acesta s-a simţit rău, a făcut febră, şi chiar el a sunat la 112 şi a cerut izoleta pentru a fi dus la spital.

Astfel a ajuns internat alături de alţi colegi la clinica de boli infecţioase.

De altfel, nu este prima reacţie deplasată a managerului Dumitru Vienescu. Agenţia de ştiri Mediafax notează că la începutul lunii aprilie, Parchetul din Târgu Jiu a deschis o anchetă penală pe numele managerului, pentru neglijenţă în serviciu şi pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce acesta a susţinut că în spital nu este un aparat de testare pentru Covid-19, cu toate că aparatul exista în unitate de mai bine de doi ani!

Mediafax mai precizează şi că între angajaţii testaţi pozitiv se numără şi directoarea de îngrijiri a spitalului, Claudia Motea şi o infirmieră, soră cu aceasta, iar în urma anchetei epidemiologice au mai fost testaţi încă 80 de angajaţi, care acum sunt izolaţi la domiciliu.

În judeţul Gorj au fost confirmate 59 de cazuri infectate cu COVID-19.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, anunţa sâmbătă că şi la spitalul din Târgu Jiu ar putea veni o conducere militară.