Pornind de la constatarea că prea puţini români ştiu că au în jurul lor Situri Natura 2000, adică arealuri protejate pentru habitatele, fauna ori speciile de animale pe care le adăpostesc, Centrul Naţional pentru Dezvoltare Durabilă a realizat în cadrul "InfoNatura 2000 - Campanie Naţională de conştientizare privind importanţa conservării Biodiversităţii prin Reţeaua Natura 2000 în România" prima bază de date completă cu cele 530 de situri din ţară. Din acestea, 30 se regăsesc în Bihor.

Astfel, oricine poate consulta la adresa de internet http://dev.adworks.ro/natura felurite informaţii despre situri: acoperire geografică, specii, localităţi aflate pe suprafaţa siturilor, particularităţi socio-economice şi activităţi economice derulate pe teritoriul lor, dar şi fotografii impresionante din aceste zone.

Pe lângă baza de date online, Centrul a editat, în condiţii grafice deosebite, un catalog şi un album al siturilor, distribuite tuturor instituţiilor şi ONG-urilor cu preocupări în protecţia mediului. Campania naţională s-a derulat în cadrul unui proiect cofinanţat cu fonduri europene.