Pentru al doilea an consecutiv, orădencele sunt invitate să îmbrace fuste şi să pedaleze, promovând în acest fel mersul pe bicicletă ca mijloc de transport alternativ.

"Oradea a fost cea mai nouă comunitate care a devenit parte din mişcarea naţională Skirtbike anul trecut, pe data de 31 august, când a avut loc prima ediţie de succes la care au participat peste 250 de bicicliste", au precizat reprezentanţii Rotaract Club Oradea, care va coordona şi ediţia 2015 a evenimentului.

Anul acesta, SkirtBike Oradea a fost programat pe 14 iunie, iar traseul parcurs va face legătura dintre Oradea şi centrul staţiunii Băile Felix. Chiar şi aşa, organizatorii spun că aceste aspecte nu au de-a face cu referendumul de unire a Oradiei cu Sînmartinul, care va avea loc în aceeaşi zi. "Noi am stabilit data evenimentului înainte ca turul al doilea al referendumului să fie anunţat. Traseul l-am ales pentru că în Oradea se lucrează în mai multe zone", a declarat Roxana Domuţ, membră a Rotaract Club Oradea.

Astfel, duminică, de la ora 14, doamnele şi domnişoarele care iubesc mersul pe bicicletă sunt chemate în Parcul Traian, lângă terasa Chanson, respectând dress code-ul evenimentului, adică purtând fuste. De acolo se va porni pe traseul Muzeul Ady Endre - Parcul Traian - Podul Dacia - B-dul Dimitrie Cantermie - Strada Nufărului - Sînmartin - Băile Felix. "Poliţia locală Oradea va însoţi parada biciclistelor atât pe direcţia către Băile Felix, cât şi la întoarcerea spre Oradea", mai precizează organizatorii.

Participarea la eveniment este gratuită, iar înscrierile se pot face începând cu ora 13 în Parcul Traian. "Organizatoarele vor oferi fiecărei bicicliste, tot gratuit, un bilet la o tombolă cu diferite surprize oferite de către sponsorii evenimentului, marele premiu fiind o bicicletă cochetă pentru plimbări prin oraş", se mai arată în comunicat. Tombola se va desfăşura la finalul cursei Skirtbike Oradea.