Ediţia a doua a SkirtBike, eveniment menit să promoveze mersul pe bicicletă ca mijloc alternativ de transport, a avut loc, duminică, circa 300 de orădence pedalând pe traseul Oradea-Băile Felix şi înapoi, îmbrăcate în fuste sau rochii.

În acest an, organizatorii - Rotaract Club Oradea - au decis ca, la SkirtBike, să fie promovat şi referendumul de unire a Oradiei cu Sînmartinul. Biciclistele au primit, aşadar, din partea lor baloane în culorile oraşului, albastre şi roşii, cu mesajul "Împreună pedalăm pentru Oradea Mare".

Participantele la SkirtBike nu şi-au împodobit biciletele doar cu baloane, ci şi cu coşuri pline cu flori. De altfel, se poate spune că evenimentul a fost unul fashion, căci multe dintre participante au etalat ţinute care mai de care mai atent alese. Printre bicicliste s-au aflat şi purtătoarea de cuvânt a Primăriei Oradea, Anca Grama, soţia consilierului local Cristian Puşcaş, Bianca, actiţa Adela Lazăr ş.a.

La fel ca anul trecut, între bicicliste s-au "strecurat" şi câţiva băieţi, care au ţinut să se alăture evenimentului dedicat exclusiv femeilor, inclusiv un orădean care a purtat fustă mini şi perucă.

Însoţite de echipaje ale Poliţiei Locale, biciclistele au pornit în jurul orei 14.20 din Parcul Traian spre Băile Felix, unde organizatorii au extras câştigătoarele unei tombole cu premii.