Vă amintiţi de controversatul regulament al Primăriei care impune orare de funcţionare pentru magazinele din centrul istoric al Oradiei, contestat de mulţi în instanţă şi, în vara lui 2018, modificat în sensul micşorării programului obligatoriu? Ei bine, regulamentul a fost modificat din nou, joia trecută, de consilierii locali, care au eliminat farmaciile din lista operatorilor economici obligaţi să respecte orarul.

Acest lucru trebuia făcut de multă vreme, pentru că a fost impus printr-o sentinţă definitivă emisă de Curtea de Apel pe 25 septembrie 2019. Totuşi, s-a corectat abia după ce, la finalul lunii mai, o firmă de avocatură a ameninţat că, altfel, va trece la procedura de executare silită. Ceea ce înseamnă "a solicita aplicarea conducătorului autorităţii publice a unei amenzi de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, care se face venit la bugetul de stat".

Altfel spus, primarul Ilie Bolojan ar fi fost bun de plată. Şi uite aşa, după ce Primăria n-a modificat regulamentul timp de 9 luni, deşi era obligată, acum, brusc, proiectul a apărut în faţa consilierilor, care l-au şi votat, fără crâcnire...