Compania orădeană CG&GC HiTech Solutions a organizat miercuri, 5 iulie, evenimentul SMARTEdu 2023 Oradea, alături de partenerii săi Samsung Electronics România, Lenovo, Microsoft, Logitech, Shape Robotics, Bitdefender, Canon, Inaco, LivresQ, Transilvania IT, Adservio şi VisitOradea. Activităţile care s-au derulat cu această ocazie au fost dedicate proiectelor de digitalizare în şcoli, ce vor fi derulate prin PNRR, şi s-au adresat UAT-urilor şi instituţiilor de învăţământ preuniversitar care urmează să implementeze proiecte PNRR C15.

Prin această acţiune am dorit să le prezentăm participanţilor amănunte despre cele mai noi soluţii digitale pentru educaţie, astfel ca aceştia să poată face alegeri informate.

La evenimentul desfăşurat la Oradea au fost prezente peste 370 de persoane din toate regiunile geografice ale ţării, cărora le-au fost prezentate modele de bune practici, studii de caz şi demo-uri de utilizare la clasă a celor mai recente echipamente digitale disponibile pe piaţă. Au fost organizate 11 workshopuri interactive - Sala Samsung SEED, 2 Laboratoare Inteligente (SmartLab) şi Clasa digitalizată - susţinute de specialişti în domeniul educaţiei şi al tehnologiilor specifice, de furnizori de soluţii digitale şi de consultanţi în digitalizare şi educaţie digitală.

Sute de opinii pozitive, dovada unui succes aşteptat

Reacţiile participanţilor la eveniment sunt încurajatoare şi au dovedit că există din partea acestora dorinţă şi deschidere pentru a implementa proiectele PNRR cu cele mai bune soluţii tehnice adaptate nevoilor şcolilor. Repezentanţii unităţilor de învăţământ s-au arătat doritori în a învăţa cum să utilizeze dotările şi soluţiile digitale în cadrul procesului de predare-învăţare-evaluare. Ei au precizat că vor să implementeze noile metode de pedagogie care integrează competenţele digitale prezentate în cadrul evenimentului.

După eveniment, peste 150 de participanţi le-au trimis organizatorilor opiniile despre SMARTEdu 2023. Şi-au exprimat mulţumirea faţă de modul în care activităţile au contribuit la îmbogăţirea lor profesională.

"A fost o plăcere să particip şi pot spune că plec mai bogată sufleteşte, dornică de a aplica ceea ce am auzit, vizionat, trecut prin filtrul personal. Nu numai organizarea, care a fost perfectă, dar şi căldura cu care ne-aţi  întâmpinat şi tratat a contribuit la întărirea relaţiei noastre."

"Un eveniment deosebit, bine organizat, foarte util, atât cadrelor didactice cât şi directorilor de şcoli. Am venit, am văzut, am de învăţat! Felicitări, mult succes în continuare şi sper să mai particip!"

"Am aflat multe lucruri utile şi necesare în procesul educaţional actual.

Vă doresc mult succes şi sper să mai am ocazia să particip şi la alte webinarii şi cursuri organizate de echipa CG&GC."

Profesorii participanţi au apreciat modul în care activităţile din cadrul evenimentului au susţinut dezvoltarea şi valorizarea acestora: "Mulţumim pentru faptul că ne-aţi făcut să ne simţim apreciaţi, ziua de azi contribuind, pentru noi, la creşterea stimei de sine".

Dezvoltarea sistemului educaţional poate fi realizată doar împreună

"Compania Samsung şi-a asumat efortul şi responsabilitea de a se implica activ în remodelarea interacţiunii dintre profesori şi elevi în procesul educaţional. Prin programul SEED ne-am propus să oferim profesorilor din România instrumentele si cunoştinţele necesare în călătoria spre descoperirea lumii digitale, iar la SMARTEdu, prin lecţiile demonstrative organizate de către Ambasadorii Samsung pentru Educaţie, am reuşit să transmitem câteva exemple relevante", a declarat Cristian Constantin, Head of Division Enterprise & Education, Samsung SEE.

"Noi, CG&GC Hitech Solutions, în calitate de integrator şi furnizor de servicii şi soluţii IT, în colaborare cu producători de top de echipamente şi software pentru educaţie, împreună cu profesori reformatori în educaţie, putem aduce schimbarea atât de importantă şi aşteptată în sistemul educaţional românesc", a declarat Paul Floruţa, manager general CG&GC HiTech Solutions.

Toate prezentările din cadrul SMARTEdu 2023 vor fi transmise participanţilor, iar organizatorii îşi propun să sprijine şi să participe cât mai eficient la implementarea a cât mai multor proiecte în şcoli şi comunităţi.

Ocazie unică pentru digitalizarea învăţământului

În această perioadă şcolile din România au o ocazie unică de a obţine, prin PNRR, finanţări pentru dotarea sălilor de clasă din şcoli cu echipamente digitale. Doar în prima parte a acestui an, au fost aprobate 1.120 de proiecte în valoare de peste 420 de milioane de lei, pentru dotarea cu laboratoare inteligente a unităţilor de învăţământ secundar superior, a palatelor şi a cluburilor copiilor.

De asemenea, au fost aprobate 2.538 de proiecte depuse de autorităţile locale, cu un buget total solicitat de peste 1 miliard de euro, pentru dotarea cu mobilier a 75.000 de săli de clasă şi cu echipamente IT a 3.600 de şcoli.

În acest context, compania CG&GC HiTech Solutions a demarat proiectul SMARTEdu 2023, care are scopul de a prezenta modele testate de clase digitale şi laboratoare inteligente alături de noi metode de predare care să integreze aceste soluţii digitale ce vor putea fi implementate în curând. În toate proiectele educaţionale implementate de CG&GC HiTech Solutions, profesorii şi directorii de şcoli beneficiază de instruire pentru utilizarea şi integrarea echipamentelor digitale în cadrul procesului de predare-învăţare-evaluare.

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!