Dorel Magda, mare vedetă de Binş, exportator de fructe de pădure şi ciuperci uscate, a ajuns în boxa acuzaţilor. Motivul? Un scandal petrecut în luna mai a anului trecut, când Dorel a fost prins mort de beat la volanul bolidului personal şi a făcut un circ de toată pomina, baricadându-se în maşină, iar apoi slobozind înjurături către poliţiştii de la Rutieră şi către mascaţii veniţi să-l liniştească.

Chiar şi aşa, ar fi scăpat poate basma curată dacă nu refuza să i se ia sânge pentru alcoolemie, chestie care i-a adus un mic dosar penal. Cazul a fost imposibil de aranjat cu procurorii pe care Magda i-a băgat în priză, doar-doar îl rezolvă cu o simplă amendă administrativă pe motiv că n-ar fi fost pericol social. Doar nu era prima dată când îl ajutau, căci a mai scăpat în trecut şi dintr-un ditamai dosarul de braconaj.

Numai că, dacă vechea poveste a fost uitată prin cine ştie ce cotlon al Parchetului Beiuş, cazul cel nou a ajuns la o procuroare mai tare-n caracter, care l-a trimis în judecată. Aşa că, Dorele, probleme, mă?