Un bărbat din Bihor s-a ales cu dosar penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, după ce a făcut o adeverinţă de angajator falsă pentru o femeie, pentru ca aceasta să se poată plimba afară din casă cât ordonanţele militare sunt în vigoare. 

De altfel, cazul aşa a şi fost descoperit. Poliţiştii au oprit-o pe femeie, au controlat adeverinţa şi, accesând din teren baza de date, au descoperit că aceasta nu era, de fapt, angajata acelei firme. 

Administratorul firmei i-a făcut femeii adeverinţa imediat după ce a fost emisă ordonanţa militară care impune restricţii de circulaţie. 

"În data de 25.03.2020, numitul P.D.I, în calitate de administrator al SC V. a întocmit în fals "Adeverinţa angajator" din care reiese în mod nereal că numita M.S. ar fi angajată la această firmă, adeverinţă ce a fost folosită ulterior de aceasta, în data de 24.04.2020, pentru a justifica prezenta pe stradă, cu încălcarea Ordonanţelor Militare aflate în vigoare", se arată într-un comunicat transmis, joi, de biroul de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Numele angajatorului și cel al beneficiarei adeverinței nu au fost făcute publice.