Războiul dintre şeful Consiliului Judeţean, Radu Ţîrle, şi Beniamin Rus, patronul Selinei, ia aspecte tot mai penale din cauza contractului pentru amenajarea noului sediu al Muzeului Ţării Crişurilor. La final de an, Fratele Ţîrle s-a trezit cu o factură de 50 de miliarde de lei vechi, pentru nişte aşa-numite "lucrări suplimentare în compensare", pe care cică, fiindcă erau absolut necesare, dar nu fuseseră prevăzute în proiectul iniţial, firma lui Rus le-ar fi făcut.

Cum, însă, în asemenea cazuri legea spune că lucrările suplimentare nu puteau fi realizate de constructor de capul lui, ci doar cu acordul beneficiarului, iar acesta nu a existat, Ţîrle a făcut plângere penală.

Acum, c-o fi Beni vinovat sau îngeraş nepătat, asta doar oamenii legii o pot stabili. Numai să n-o facă la Paştele Cailor, când personajele implicate vor fi de mult oale şi ulcele, iar soluţiile date de ei numai bune de pus în vitrinele Muzeului, ca exponate dintr-o epocă primitivă a administraţiei şi afacerismului bihorean.